fredag 7 november 2008

Ledarträff Ishockey/Ringette 6 november

1. Klassning av Järna Ishall
Enligt tradition inom Svenska Ishockeyförbundet klassas alla ishallar i Sverige. Klassningen syftar till att ge alla intresserade information om typ av ishall, storlek, publikkapacitet, status på kringfaciliteter etc. Klassningen formaliseras med en invigningsceremoni där bland annat en numrerad plakett monteras i hallen.

2. Invigning efter klassning av Järna Ishall
Klassningen är i huvudsak en fråga mellan Svenska Ishockeyförbundet och Södertälje kommun, som är ägare av ishallen. Vid invigningsceremonin har Järna SK i egenskap som huvudförening på orten blivit ombedda att arrangera ett jippo av något slag. Mötet diskuterade olika förslag på arrangemang. Det som samlar flest besökare under en begränsad tid är att upprepa den Megamatch som JSK arrangerade vid invigningen av hallbyggnaden. En Megamatch omfattar alla lag i JSK inom Ishockey/Ringette där två 5:or från samma lag möts under 90 sekunder, varpå två nya 5:or från nästa lag möter varandra under 90 sekunder osv. Beslutades att respektive lagledare undersöker och återkommer om helgen den 27-28 december kan vara en lämplig helg att arrangera Megamatchen som en del i invigningsceremonin.

3. Besök från Södermanlands Ishockeyförbund
Ledarträffen besöktes av Mona Nilsson, Ordförande i Södermanlands Ishf och John Petersson, vice ordf. Mona och John beskrev situationen för Ishockeyn i Södermanland med ständigt sjunkande antal aktiva ishockeyspelare och problematiken att ta klivet från U16 till juniorhockey. I syfte att stärka den lokala verksamheten i föreningarna i Södermanland och undvika ständiga klubbyten bland de yngre spelarna kommer representanter från Södermanlands Ishf

a) besöka de lokala ishockeyklubbarna i Södermanland och stötta ledarna i träningen och på så vis i praktisk handling visa för aktiva spelare, ledare och föräldrar att utveckla ishockeyn lokalt istället för att byta klubb

b) anordna en framtidsgrupp med representation från varje förening där beslut om spelarövergångar tas i samråd mellan klubbarna.

Beslutades att JSK utser en person, gärna med god helhetssyn att ingå i framtidsgruppen.

4. Bajen Fans besöker Järna Ishall 29 november
Nybildade Bajen Fans Hockey gästar Järna Ishall för ishockeymatch mot JSK i div 4 lördagen den 29 november kl 18:30. Vi förväntas oss nytt publikrekord och behöver av den anledningen dels förbereda säkerhetsen kring arrangemanget, dels cafeteriaverksamheten den aktuella kvällen.

Beslutades att
a) Katarina sonderar resursbehovet för att kunna serva ca 500 gäster
b) De vuxna i sektionen behöver vara engagerade för att klara en effektiv servering för alla gäster
c) Jörgen kontaktar Ingvar Malm för att utreda JSK:s säkerhetsansvar som matchvärd.

5. Ljudisolering i Ishallen
Anders Bengs meddelar att Södertälje kommun kommer påbörja ljudisolering av ishallen i syfte att dämpa "efterklangen" i ishallen. Provmontering kommer göras på en begränsad del inledningsvis. JSK undersöker möjligheten och kostnaden för att tillkommande reklamskyltar i ishallen är i ljuddämpande utförande.

6. Skridskoskolan - Fortsättningskursen Söndagar kl 9-10
Två föranmälda samt en spontanbesökare kom till första tillfället på Skridskoskolans Fortsättningskurs. Det är för få deltagare för att i fortsättningen kunna bedriva vettig verksamhet. Fortsättningskursen syftar till att överbrygga steget mellan nybörjarkursen och Ringette-/Hockeyskolan. Tigerligan och Tre Kronors Hockeyskola erbjuds därför att återstående 7 söndagar innan jul utnyttja varsin halva av planen för Ringette- och ishockeyspel på tvären på söndagar kl 9-10. På detta vis ger vi möjligheten för de barn som ändå kommer till Fortsättningskursen att få pröva på Ishockey och Ringette samtidigt som befintliga lag får extra träning.

Närvarande
Anna Linde, Marcus Lundstedt (Ringette), Lars Ahlenius (THK), Mikael Neideman (A-lag), Anders Olsson (Team 94), Anders Lenntorp (Team 97), Lars Andersson (Team 99-00/Veteraner), Katarina Hall (Styrelsen) och Jörgen Skagerdahl (Styrelsen).

Inga kommentarer: